Welkom op "Glasvezel het ALTENAtief"

De Coöperatie Glasvezel Noord bereidt de aanbesteding reeds voor en zal deze direct nadat de gemeenteraad zich positief heeft uitgesproken, uitzetten. Als alles een beetje meezit kunnen we nog dit jaar (2019) starten met de aanleg.
U kunt zich nu nog aanmelden !

De Coöperatie heeft eind 2018 een businessplan ingediend voor een lening bij de provincie en een lening/subsidie bij de gemeenten Assen, Noordenveld en Tynaarlo.

 

De betrokken gemeenten en de provincie staan positief tegenover het verlenen van de gevraagde subsidies en leningen; de raden van de gemeenten krijgen direct na de zomervakantie een voorstel van de colleges van B&W voorgelegd. Wij hebben de verwachting dat de gemeenteraden zullen instemmen met de voorstellen van B&W. Voor de provincie geldt dat Gedeputeerde Staten de leningen kunnen verstrekken op basis van de bestaande regeling.

 

Glasvezel is over een jaar of 10 noodzakelijk. De Europese doelstelling voor 2025:

Een basis internetsnelheid is volgens de Europese Commissie onvoldoende om te voldoen aan de toekomstige behoefte. De Commissie stelt dat nieuwe technologieën en apparaten snelheid, kwaliteit en responsiviteit vereisen die alleen kunnen worden geleverd door zeer snelle breedbandnetwerken. De Commissie pleit daarom voor Gigabit connectiviteit, waarmee ze een internetverbinding bedoelt met een download- en uploadsnelheid van minstens 1 Gbps (1000 Megabits per seconde). Bovendien moet volgens de Commissie worden ingezet op internetverbindingen in buitengebieden.

Duitsland gaat tot 2025 maar liefst 100 miljard euro investeren in snelle verbindingen.
U neemt met een gezamelijke aanleg van glasvezel een sprong in de toekomst die zichzelf terugbetaalt. Waarom denkt u dat Bunne, Winde, Langelo en Lieveren al aangesloten zijn. Toegegeven, we kunnen niet in de toekomst kijken maar het verleden heeft bewezen dat we steeds betere kwaliteit tv krijgen, meer wifi en internet gebruiken, ook de overheid is er inmiddels van overtuigd dat we niet meer om glasvezel heen kunnen.

Bij KPN en Ziggo zit in uw abonnementprijs ongeveer €15,- tot €20,- pm. voor de kabel die in de grond ligt. Bij uw coöperatie is dat ongeveer ook €20,-  Maar die kabel is van u (ons) en over zo'n 10-15 jaar afbetaald. Bovendien betaalt u voor een snel totaalpakket bij de Coöperatie slechts €60,- tot €65,- per maand, inclusief alle bijdrages!
(Een snel totaalpakket van 100Mb of meer, incl bellen,TV opnemen, terugkijken etc. is bij  Ziggo €64,50  en bij  KPN €61,50-pm.) 

En als u meedoet met de glasvezel zit u er dan aan vast? Jazeker, maar slechts voor 5 jaar (exacte uitleg vindt u bij de veel gestelde vragen onderaan deze pagina)  En als u nu niet meedoet zit u voor altijd vast aan KPN of Ziggo... Dus zeg OK en doe ook mee! Dan gaat in 2019 de schep in de grond, uw huis is daarna zelfs meer waard.
Nederlandse Vereniging van Makelaars: snel internet speelt een rol in de huizenprijsvorming.
glasvezelnoordapp


"Glasvezel het ALTENAtief" bestaat uit Michel Schenk, Marcel Boon, Oebele Beetstra en Wim Schuringa, voor alle vragen kunt u contact met ons opnemen.
Veel gestelde vragen staan ook onderaan deze pagina.
Bestellen kan hier online, of door het invullen van een hieronder geplaatste download.pdf.

Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de sites van de drie providers, bellen kan ook.
Als u hulp nodig heeft kunt u ook terecht bij iemand van het Altenatief, wij helpen u graag !

U wordt pas lid van de coöperatie als u zich aangemeld heeft bij één van de providers.

trined.nl  tel. nummer 0880-80 3030 Trined aanmelden.pdf
fiber.nl  tel. nummer 020-760 7077 Fiber aanmelden.pdf
stipte.nl tel. nummer 0320-29 4444 Stipte aanmelden.pdf

 
Belangrijkste plussen en minnen van het goedkoopste alles in één pakket:

Provider   Trined        Fiber      Stipte  
Prijs ++ +++ +
TV zenders 86 38 120
Interactieve TV (prijs) + ++ +++
Snelheid internet  500 1000 100
Router draadloos Fritzbox 5490  Fritzbox 5490 Fritzbox 5490
Prijzen telefoon vast +++ + ++
Bellen mobiel nvt nvt +++


  Uitgebreide vergelijking van de drie providers 
  (Onderstaande prijzen (2018) zijn uiteraard onder voorbehoud, u kunt hier geen rechten aan ontlenen.)
onsdorpaltena glasvezelprijzen 2018